Tentoonstellingen

In de Huberty & Breyne Gallery aan de Grote Zavel in Brussel wordt van vrijdag 27 oktober tot zondag 10 december 2017 een tentoonstelling gehouden waarop originele tekeningen van François Schuiten en Raoul Servais voor de lange film “Taxandria” zullen te zien zijn. De galerij, die gespecialiseerd is in het werk van stripkunstenaars, biedt de tekeningen ook te koop aan. Het gaat om 25 ‘tweelingkaders’ met telkens de basistekening in zwart/wit van François Schuiten en de uiteindelijke kleurenafbeelding die Raoul Servais voor de film gebruikte.

Bij de productie van “Taxandria” (1994, een mix van animatiefilm en gewone filmbeelden) was François Schuiten als verantwoordelijke voor de decors en het grafisch concept, Raouls rechterhand.

Op de verkooptentoonstelling zal er ook nieuw werk van Servais zijn. Zo onder meer 14 originele tekeningen die hij dit jaar maakte naar zijn kortfilms.
Huberty & Breyne Gallery, Bodenbroekstraat 8A (aan de Grote Zavel), 1000 Brussel. Openingsuren: 11u-18u (wo-za); 11u-17u (zo). www.hubertybreyne.com

 

 

 

raoul-servaisrubika-2017-bandeau-mailin-en-600-px