Raoul Servais in Wanderlust

Canvas zendt vanaf 3 september 2017 op zondagavond een tweede reeks Wanderlust uit. Net als in het eerste seizoen voert de Vlaams-Poolse filosofe Alicja Gescinska lange, diepgaande gesprekken met mensen uit de wereld van kunst, cultuur en religie die ze ontmoet in hun eigen, persoonlijke omgeving.

De gesprekspartners zijn tien totaal verschillende persoonlijkheden die elk op hun manier nadenken over thema’s waarrond alle grote religieuze en filosofische tradities cirkelen: liefde, schoonheid, angst, geloof, enzovoort. De afleveringen zijn erg gevarieerd en weerspiegelen vooral de persoonlijkheid van de gast.

Op 15 oktober is filmmaker Raoul Servais aan de beurt. Op zijn 89ste is hij nog steeds artistiek actief en blijft hij jonge mensen inspireren. Alicja zoekt hem op in zijn afgelegen huisje in Leffinge. Ze praten over zijn levenskracht, positivisme en zijn streven naar een betere wereld.

De afleveringen van Wanderlust zijn vanaf de uitzending op Canvas ook op het videoplatform vrtnu.be te bekijken en dat tot eind november 2017.

 

Bewaren