Sirene (1968)


Synopsis:

Monsterachtige kranen en voorhistorische vliegende reptielen domineren een onherbergzame zeehaven. Enkel een eenzame hengelaar wordt er als menselijk wezen gedoogd. Hij wordt getuige van een zonderlinge idylle tussen een scheepsjongen en een zeemeermin. Droom of werkelijkheid?

“Bij ‘Sirene’ stelde zich een probleem bij de figuren die ‘menselijk’ en ‘poëtisch’ moesten overkomen. Ze kregen daarvoor een meer klassiek voorkomen terwijl de andere protagonisten zeer gestileerd bleven. De mooie decors van Norbert Desyn fungeerden als bindmiddel.”


Palmares:

1968: “Zilveren Pelikaan”: Internationaal Animatiefilmfestival – Mamaia (Roemenië).

1969: Grote Prijs voor Animatiefilm – Teheran (Iran).

1969: Prijs van de Filmkritiek van Iran: Internationaal Filmfestival – Teheran (Iran).

1969: “Silver Boomerang”: Internationaal Filmfestival – Melbourne (Australië).

1969: “Trofee Richard Declerck”, Grote Prijs: Nationaal Filmfestival – Antwerpen.

1969: Prijs voor de beste kleurenfilm: Nationaal Filmfestival – Antwerpen.

1970: “Silver Hugo”, Eerste Prijs van de Animatiefilm: Internationaal Filmfestival – Chicago (VS).

1970: Eerste Prijs: Internationaal Filmfestival – Philadelphia (VS).

 


Technische Fiche:

– Drager : 35mm

– Kleur

– Uitsnit : 1 x 1.33

– Geluid : Mono

– Speelduur : 9’30”

– Originele Versie : internationaal – geen dialogen

– Regie : Raoul Servais

– Script : Raoul Servais

– Animatie : Raoul Servais

– Decors: Norbert Desyn

– Muziek : Lucien Goethals

– Producent : Absolon Films/Anagram, gerealiseerd i.s.m. de Vlaamse Gemeenschap

 


Contact/Sales:

vzw FONDS RAOUL SERVAIS
c/o Kouterken 16, B 9850 Hansbeke, België
jacques.dubrulle@raoulservais.be
+32 9 3719852