Unieke expo werken Raoul Servais en François Schuiten voor “Taxandria” / tot 10 december 2017

Vrijdag 27 oktober is in de Huberty & Breyne Gallery aan de Grote Zavel in Brussel een tentoonstelling geopend van originele tekeningen van François Schuiten en Raoul Servais voor de lange film “Taxandria”. Het gaat om 25 ‘tweelingkaders’ met telkens de basistekening in zwart/wit van François Schuiten en de uiteindelijke kleurenafbeelding die Raoul Servais voor zijn film gebruikte.

De galerij, die gespecialiseerd is in het werk van stripkunstenaars biedt de tekeningen ook te koop aan. Bij de productie van de lange film “Taxandria” (1994, een mix van animatiefilm en gewone filmbeelden) was François Schuiten als verantwoordelijke voor de decors en het grafisch concept, Raouls rechterhand.

De tentoonstelling, aangevuld met 14 nieuwe originele tekeningen die Raoul Servais dit jaar maakte naar zijn kortfilms, is te bezichtigen tot zondag 10 december 2017. Huberty & Breyne Gallery, Bodenbroekstraat 8A (aan de Grote Zavel), 1000 Brussel. Openingsuren: 11u-18u (woensdag tot zaterdag); 11u-17u (zondag). Verdere info en afbeeldingen van de werken: www.hubertybreyne.com

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren