Waf! in Hiroshima

ASIFA AWG members in Hiroshima aug. 2016

ASIFA AWG members in Hiroshima aug. 2016

Waf! was in Hiroshima

Iza Cracco en Christel Degros, begeleiders van onze ‘Workshops animatiefilm’ (Waf!) waren in augustus 2016 te gast op het 16de Internationale Animatiefilmfestival van Hiroshima (Japan).

Op 21 augustus ging daar het internationale project ‘My Favorite Tree’ in wereldpremière, opgezet door de Asifa Animation Workshop Group (AWG), een groep van enthousiaste mensen van over de hele wereld die animatiefilmateliers voor jongeren leiden. De groep bestaat sinds 1971 en Waf! is er actief lid van.

De 35 minuten lange compilatie met als thema ‘My Favorite Tree’ is een bundeling van korte animatiefilms gerealiseerd door kinderen uit 14 verschillende landen. De editie van dit jaar was tevens een eerbetoon aan de Franse pionier van de atelierwerking en bezieler van AWG, Nicole Salomon, zij koos het thema.

Op 11 november 2016 krijgt My Favorite Tree zijn Europese première op het Cinanima-festival in Espinho, Portugal. Iza Cracco en Christel Degros zullen bij die gelegenheid Waf! opnieuw vertegenwoordigen.