ATRAKSION op Spaans dansfilmfestival

 

 

Kunnen de moeizame bewegingen van de gewichten voortslepende galeiboeven in ATRAKSION als een vorm van dans beschouwd worden?
Absoluut, zo oordeelden de organisatoren van het Zinetika videodance festival in het noorden van Spanje en namen Raoul Servais’ korte computerfilm uit 2001 op in hun programma. De acteurs in ATRAKSION waren alleszins bewegingskunstenaars, want leden van een mimegroep aangevoerd door Marq Rawls.

Het in Pamplona (provincie Navarra) ontstane Festival internacional de videodanza Zinetika / Zinetika videodance festival, is dit jaar aan zijn tweede editie toe en loopt nu in twee steden: het Baskische San Sebastián (22 tot 23 november) en het 80 km zuidelijker gelegen Pamplona (24 tot 25 november).

ATRAKSION is te zien in een programma van naar inhoud en vorm kwalitatief hoogstaande dansfilms van de afgelopen jaren. In het competitiegedeelte dat voorbehouden is voor nieuwe dansfilms van maximum 15 minuten lang, gaat de strijd tussen 5 films geselecteerd uit 130 intzendingenuit 29 landen. De winnaar van 2016 was de Portugese experimentele film “Degrau a Grau” van Hugo França (te bekijken op youtube).
Meer op www.zinetikafestival.com