Tentoonstellingen

Mu.Zee Oostende

Permanente tentoonstelling in Mu.ZEE:
Raoul Servais Museumvleugel

 

In het Oostendse Kunstmuseum aan zee of Mu.ZEE (Romestraat 11) opende op 1 juli 2018 naast de Ensor- en Spilliaert Museumvleugel een nieuwe Raoul Servais Museumvleugel.

Mu.ZEE hoopt met de nieuwe zalen vanaf deze zomer het publiek deelgenoot te maken in Servais’ liefde voor de film. De opening kadert tegelijk in de vieringen van de 90ste verjaardag van de in Oostende geboren cineast en kunstenaar.

In de Raoul Servais Museumvleugel krijgt een grote selectie van originele documenten, cels, tekeningen en films een permanente plaats.

Mu.ZEE ziet de Servaiszalen “niet als een eindbestemming voor het rijke oeuvre van deze filmcoryfee maar veeleer als een nieuwe start, een inspirerende plek voor jonge filmmakers”.

 

 

  

In de Huberty & Breyne Gallery aan de Grote Zavel in Brussel wordt van vrijdag 27 oktober tot zondag 10 december 2017 een tentoonstelling gehouden waarop originele tekeningen van François Schuiten en Raoul Servais voor de lange film “Taxandria” zullen te zien zijn. De galerij, die gespecialiseerd is in het werk van stripkunstenaars, biedt de tekeningen ook te koop aan. Het gaat om 25 ‘tweelingkaders’ met telkens de basistekening in zwart/wit van François Schuiten en de uiteindelijke kleurenafbeelding die Raoul Servais voor de film gebruikte.

Bij de productie van “Taxandria” (1994, een mix van animatiefilm en gewone filmbeelden) was François Schuiten als verantwoordelijke voor de decors en het grafisch concept, Raouls rechterhand.

Op de verkooptentoonstelling zal er ook nieuw werk van Servais zijn. Zo onder meer 14 originele tekeningen die hij dit jaar maakte naar zijn kortfilms.
Huberty & Breyne Gallery, Bodenbroekstraat 8A (aan de Grote Zavel), 1000 Brussel. Openingsuren: 11u-18u (wo-za); 11u-17u (zo). www.hubertybreyne.com

raoul-servaisrubika-2017-bandeau-mailin-en-600-px