Opnamen Servais-aflevering Tout le Baz’Art (RTBF-Arte)

De tv-ploeg van Tout le Baz’Art, het gezamenlijke cultuurprogramma van RTBF en Arte, heeft dinsdag 19 maart in Oostende en Laarne opnamen gemaakt voor een uitzending over en met Raoul Servais.

In de voormiddag werd een bezoek gebracht aan de vroegere school van Raoul, het Koninklijk Atheneum Centrum.

Vandaar trokken reportagemaakster/presentatrice Hadja Lahbib, haar filmploeg en centrale gast Raoul Servais naar de Zeedijk. Hij vertelde er onder meer over “mijn verzetsdaad” tijdens de 2de Wereldoorlog.

Vervolgens was er een bezoek aan de Servaisvleugel van MuZEE. Mieke Mels, scenografe van de tentoonstelling gaf uitleg over de totstandkoming van de expo.

Tenslotte reed het gezelschap naar Laarne voor een gesprek met Raouls nauwe medewerker, animator Carl Van Isacker over de productie van de nieuwe korte film van Raoul Servais “Der Lange Kerl”.

De Servais-aflevering van Tout le Baz’Art is op 12 mei te zien op Arte Belgique en op 14 mei op RTBF Première. Aansluitend bij de 26 minuten durende reportage wordt de lange documentaire “Raoul Servais, mémoires d’un artisan” van Bastien Martin (2017, 55’) uitgezonden.

— Copyright alle foto’s: Patrick Vanslambrouck —