Waf! Filmpjes

 


ONTSTAAN

Waf! of ‘Workshops animatiefilm’ is een initiatief van het Fonds Raoul Servais vzw. Het was animatiefilmer Raoul Servais die, naast zijn werk als lesgever aan de door hem opgerichte afdeling Animatiefilm van de KASK in Gent, met een atelierwerking begon. Servais diende als jongeman zelf uit te vissen hoe een animatiefilm wordt gemaakt. Later wou hij geïnteresseerde kinderen en jongeren een plek aanbieden waar ze met hun vragen en met hun creatieve ideeën terecht konden. De eerste workshops startten in 1989 onder leiding van Geneviève Clauwaert.


WIE

De workshops werden oorspronkelijk verzorgd door Iza Cracco en Christel Degros, twee professionele animatiefilmmakers. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk en het team is ondertussen uitgebreid.

Al vele honderden kinderen en jongeren hebben via de workshops kennisgemaakt met de magie van de animatiefilm.

Waf! realiseerde tal van projecten in samenwerking met binnen- en buitenlandse organisaties. De animatiefilms van Waf! worden regelmatig geselecteerd voor festivals in binnen- en buitenland.


WAT

De workshops zijn er voor iedereen vanaf de leeftijd van 8 jaar. Via een praktijkgerichte initiatie krijgen de kinderen, jongeren en ook volwassenen inzicht in de beeldtaal en in de rijkdom en veelzijdigheid van de animatiefilm.


Facebook     Waf! – Fonds Raoul Servais vzw


Bekijk hier Waf! films:

Youtube        www.youtube.com/user/WAFraoulservais