WANDERLUST gesprek met Raoul Servais nog tot 5 december 2017 online te bekijken

 

Bekijk hier  de TRAILER RAOUL SERVAIS IN WANDERLUST

 

Aflevering 7 van de tweede Wanderlust-reeks van Canvas, waarin Alicja Gescinska praat met Raoul Servais, is nog tot 5 december 2017 online te bekijken op VRT NU, het online platform van de VRT (www.vrt.be/vrtnu).

In deze 44 minuten lange aflevering van Wanderlust (voor het eerst uitgezonden op zondag 15 oktober) gaat de Vlaams-Poolse filosofe Alicja Gescinska op bezoek bij Raoul Servais in Leffinge. Ze wandelen ook samen langs het strand van Oostende en filosoferen over de zin van het bestaan, over levenslessen en over ouder worden. Maar ook over Raouls angst voor spinnen, over zijn fascinatie voor vrouwen, en over al dan niet gelovig zijn.
“Ik ben een agnost: ik weet niet of er een god is, of een leven is na de dood. Hoe zou ik dat kunnen weten? Ik ben nog nooit dood geweest. Wat niet belet dat ik probeer zo ethisch mogelijk te leven. Het is meer waard als een ongelovige een ethisch leven leidt, want hij verwacht er geen beloning voor”, zo vertelt de 89-jarige nog steeds actieve filmmaker en kunstenaar in het gesprek.
Nog een citaat: “Het leven is boeiend. Ik denk niet aan de dood, ik ben niet bang van de dood, ik ben bang van niet meer te leven. Ik leef zodanig graag dat ik het niet zou willen verliezen. Er is nog zoveel te ontdekken, nog zoveel dat ik zou willen weten”.

 

 

Bewaren

Bewaren