Waf! Foto’s

 

Waf! biedt meerdaagse workshops aan en kennismakingen van één dag tijdens welke de deelnemers de kans krijgen om zelf een animatiefilm te realiseren onder professionele begeleiding.

De leeftijdscategorieën waarmee gewerkt wordt, zijn: 8-12 jaar, 13-15 jaar, 16-18 jaar en volwassenen.

Diverse animatietechnieken kunnen aangewend worden, afhankelijk van de leeftijd en de vaardigheden van de groep: plasticine, leganimatie, tekenfilm, stop-motion met plasticine, poppen of objecten, pixillatie met acteurs en zelfs experimentele technieken als zandanimatie en verf-op-glasanimatie.


DOELSTELLINGEN VAN WAF!

Het doel van Workshop animatiefilm – Waf! is aan de hand van initiaties en workshops de filosofie van Raoul Servais te volgen en op een educatieve wijze uit te dragen. De bedoeling is creatieve, pedagogisch onderbouwde workshops animatiefilm te verzorgen voor kinderen vanaf de tweede graad basisonderwijs, jongeren van het secundair onderwijs en volwassenen.

Er is een duidelijke vraag vanuit het onderwijs naar educatieve projecten waarin jongeren op een speelse, creatieve manier leren omgaan met de beeldtaal in de vorm van een zelfgemaakte animatiefilm. Hier treedt Waf! op de voorgrond!


EEN EDUCATIEF ANTWOORD VAN WAF!

Tijdens een initiatie van Waf! worden de deelnemers ondergedompeld in de beeldtaal.

Het principe van de traagheid van ons oog wordt geïllustreerd aan de hand van verschillende flipboekjes en thaumatropen. Woorden en termen als: scenario, storyboard, camerastandpunt, timing, lay-out, modelsheet, decors, enz. worden uitgelegd en besproken. Aan de hand van filmfragmenten en korte oefeningen zien en leren de jongeren hoe ze, gebruikmakend van de beeldtaal, een verhaal kunnen vertellen. Ze maken ook kennis met diverse animatiefilmtechnieken. Waf! geeft inzicht in de rijkdom en de veelzijdigheid van de beeldtaal van film en in het bijzonder van de animatiefilm in al zijn aspecten en technieken.